Τυνησία: Το κοσμικό Νιντάα Τουνές νίκησε τους ισλαμιστές του Ενάχντα

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 15:59
UPD:16:45
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Ο ισλαμιστής ηγέτης του Ενάχντα, Ρασίντ Αλ Γανουσί, μιλά στους δημοσιογράφους μετά την ψήφο του σε εκλογικό κέντρο στην Τύνιδα. Ο Γανουσί, δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, εκείνο που χρειάζεται στη χώρα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα διαφυλάξει το κεκτημένο της Αραβικής Άνοιξης, δηλαδή τη σταθερότητα, σε αντίθεση με το παράδειγμα της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Συρίας.

A- A A+

Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα Ενάχντα («Κόμμα Αναγέννησης»), τυνησιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, παραδέχθηκε ότι ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, μετά το κοσμικό πολυσυλλεκτικό Νιντάα Τουνές («Κάλεσμα για την Τυνησία»), στις γενικές βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη βορειοαφρικανική αραβική χώρα.

Ο ισλαμιστής ηγέτης του Ενάχντα, Ρασίντ Αλ Γανουσί, δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, εκείνο που χρειάζεται στη χώρα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα διαφυλάξει το κεκτημένο της Αραβικής Άνοιξης, δηλαδή τη σταθερότητα, σε αντίθεση με το παράδειγμα της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Συρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή