Υεμένη: Αιματηρή βομβιστική επίθεση κατά σιιτών ανταρτών Χούδι

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 12:28
UPD:13:05
REUTERS/Khaled Abdullah

Σιίτης αντάρτης Χούδι πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα στη Σαναά (Φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τον θάνατο ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούδι, οι οποίοι έχουν καταλάβει εδώ και περίπου έναν μήνα την πρωτεύουσα της Υεμένης, έσπειρε βομβιστής αυτοκτονίας, με παγιδευμένο όχημα.

Η επίθεση έγινε στην κεντρική Υεμένη και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 Χούδι,  αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πηγές των τοπικών φυλών.

«Ο βομβιστής οδηγούσε αυτοκίνητο με το οποίο επιτέθηκε σε ομάδα Χούδι στην Αλ Μενάσα, σκοτώνοντας 20 εξ αυτών», δήλωσε ηγέτης τοπικής φυλής στο πρακτορείο Reuters, ζητώντας να διαφυλάξει την ανωνυμία του.

Γνωστός ηγέτης έτερης φυλής, ο οποίος είχε περάσει με το μέρος των σιιτών ανταρτών, φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Η Υεμένη, της οποίας το κοσμικό καθεστώς είχε δεχθεί πλήγματα την εποχή της «Αραβικής Άνοιξης», βρίσκεται σε αναταραχή και πολιτική παράλυση εδώ και μήνες.

Την κεντρική εξουσία, η οποία είναι φιλική προς τη Δύση και τις μοναρχίες του Κόλπου, απειλούν τόσο οι φιλοϊρανοί σιίτες αντάρτες, όσο και η εξτρεμιστική σουνιτική Αλ Κάιντα, αλλά και το αποσχιστικό κίνημα στο νότο της χώρας, το οποίο ζητεί την επανίδρυση του κράτους της Νότιας Υεμένης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή