ΚΚΕ: Ο λαός να πει το δικό του «όχι» στην πολιτική της εξαθλίωσης

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 11:41
UPD:11:45
SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Να πουν σήμερα «το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις» καλεί τον λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ, στο μήνυμά του με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα και χαρακτηρίζει την 28η Οκτωβρίου «ημέρα έμπνευσης και γνώσης».

Τονίζει τέλος πως «σήμερα, που η Ε.Ε. και τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» και «που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό», είναι ανάγκη «οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, να πρωτοστατήσουν για να μάθουν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τη νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό και την ηρωική πάλη του λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή