Δριμεία κριτική Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Κατά την παρουσίαση της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2004 13:50
UPD:14:09
A- A A+

ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές με σύνθημα «Δημιουργούμε την Ελλάδα του αύριο σήμερα», παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι επιδεικνύει αδράνεια και απραξία σε όλα τα σημαντικά θέματα που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη στάση της κυβέρνησης στο Κυπριακό και ειδικότερα κατά τις διαπραγματεύσεις της Λουκέρνης, στο Εκκλησιαστικό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της θέτει την Ελλάδα υπό καθεστώς επιτήρησης, ενώ πρόσθεσε για την οικονομία ότι η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε μια ολέθρια προσπάθεια σπίλωσης της οικονομίας.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της ακρίβειας, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα υψηλές τις τιμές των καυσίμων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θεωρεί λογικό να υπάρχει μία περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση, αλλά σύντομα, όπως ανέφερε, ο έλληνας πολίτης θα διαπιστώσει την ανυπαρξία πολιτικής και σχεδίων απο τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο κ. Ερντογάν είναι ευπρόσδεκτος. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θα έχει συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα του θέσει και το θέμα του Πατριαρχείου, ενώ διαφώνησε με τον χαρακτήρα της περιοδείας του κ. Ερντογάν στη Θράκη.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ εντός των ημερών θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου. Όσον αφορά την εκκλησιαστική κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει σε κίνδυνο την ενότητα της Ορθοδοξίας και τόνισε ότι «περιμένουμε απο την κυβέρνηση πρωτοβουλία και όχι απραξία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα είναι στο εξής ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, ως επιβράβευση της στάσης που τήρησε στη γνωστή υπόθεση του «Πόρτο Καρράς», ενώ ο Νίκος Αθανασάκης, επικεφαλής του γραφείου Τύπου μέχρι σήμερα, τοποθετείται διευθυντής των υπηρεσιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΔΥΚΟ).

Σχετικά με την επιλογή των ευρωβουλευτών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, www.democracy.gr .

Απο τα ονόματα που θα τεθούν, θα γίνει επιλογή των 50 πρώτων, στη συνέχεια θα ακολουθήσει αξιολόγηση από την πλευρά του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του Κινήματος. Οι 50 που θα επιλεγούν θα συγκροτήσουν μόνιμη επιτροπή για ευρωπαϊκά θέματα η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Κινήματος.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών, στην οποία μετέχουν πολλά στελέχη του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Λαλιώτης. Την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθεί η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, με ευθύνη του οποίου θα διεξαχθεί ο εσωκομματικός διάλογος ενόψει του Συνεδρίου, διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί και μετά το Συνέδριο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης θα συνέλθει σε πανηγυρική συνεδρίαση το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή ΑΘηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή