Χειμερινό το σκηνικό του καιρού

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 11:07
UPD:13:34
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ενώ ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινά χωριά στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία.

Αισθητή πτώση του υδράργυρου καταγράφεται στις περισσότερες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κατερίνης, της Βέροιας και των Σερρών είδαν το πρωί τον υδράργυρο να φτάνει μόλις τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, ήταν η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% ήταν η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Στο μεταξύ από τα μεσάνυχτα χιονίζει στις κορυφογραμμές της Πίνδου.

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, στο Δίστρατο, στο χιονοδρομικό του Ανήλιου, αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει τα 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων το θερμόμετρο δείχνει 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1.450 μέτρα. Πέρυσι τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπου επίσης σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα «λευκά» ντύθηκαν περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, όπως ο Γράμμος στην Καστοριά, το Πισοδέρι στη Φλώρινα, η Σαμαρίνα, αλλά και η Σμίξη και η Βασιλίτσα στα Γρεβενά.

Η Φλώρινα «ξύπνησε» το πρωί με 2 βαθμούς Κελσίου, όπως και η Πτολεμαΐδα, ενώ στην Καστοριά το πρωί το θερμόμετρο έδειξε 3 βαθμούς.

Χιόνια έπεσαν και στον Όλυμπο, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.700 μέτρων.

Σημειώνεται ότι χιονοπτώσεις αναμένονται και αύριο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ειδικότερα, το Σάββατο, στη Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι δυνατοί άνεμοι στα πελάγη, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της ίδιας μέρας.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή