Formula 1: Αβέβαιο το μέλλον της Caterham

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 16:27
UPD:16:29
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

«Σε μια κλωστή» κρέμεται το μέλλον της Caterham, καθώς η εταιρεία που αγόρασε την ομάδα της Φόρμουλα Ένα, η "Engavest SA", ισχυριζόταν αργά χθες βράδυ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μεταβίβαση των μετοχών και πως δεν έχει λάβει ακόμη τους νόμιμους τίτλους από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι ο Τόνι Φερνάντες παραμένει ο νόμιμος ιδιοκτήτης της ομάδας.

«Ο πωλητής αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις νομικές υποχρεώσεις του να μεταβιβάσει τις μετοχές του στον αγοραστή» αναφέρει μεταξύ άλλων δήλωση στην ιστοσελίδα της Caterham και συμπληρώνει: «Ο αγοραστής έχει αφεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρηματοδοτεί την ομάδα, χωρίς να έχει νόμιμο τίτλο για την ομάδα που είχε αγοράσει (τον Ιούλιο). Μετά από τρεις μήνες λειτουργίας της ομάδας Φόρμουλα Ένα της Caterham, με καλή πίστη, ο αγοραστής είναι τώρα αναγκασμένος να διερευνήσει όλες τις επιλογές του, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης της διοικητικής ομάδας».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Caterham, Τόνι Φερνάντες, χαρακτήρισε στο BBC «σκουπίδια» τη συγκεκριμένη δήλωση και αργότερα έγραψε στο "Twitter" ότι «εάν αγοράζεις κάτι, θα πρέπει να πληρώσεις γι΄ αυτό. Είναι αρκετά απλό», υπονοώντας ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν τον είχαν πληρώσει για τις μετοχές.

Πάντως, η "Engavest SA" εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση, στην οποία επιμένει ότι είναι ο επιχειρηματίας από τη Μαλαισία αυτός που δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και, επομένως, παραμένει ο νόμιμος ιδιοκτήτης της ομάδας.

«Στις 29 Ιουνίου 2014 η Engavest SA υπέγραψε συμφωνία πώλησης και αγοράς με τον Τόνι Φερνάντες και την Caterham Group, προκειμένου να αποκτήσει τις μετοχές των 1Malaysia Racing Team/Caterham F1. Η Engavest SA έχει εκπληρώσει όλους τους προηγούμενους όρους, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της αξίας αγοράς για τις μετοχές. Οι μετοχές δεν έχουν μεταβιβαστεί και επομένως ο κ. Φερνάντες παραμένει ο ιδιοκτήτης της Caterham F1 και είναι πλήρως υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητές της» αναφέρεται.

Η εταιρεία που κατασκευάζει και παρέχει μονοθέσια στην Caterham μπήκε την Τρίτη σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και δεν είναι σίγουρο αν η ομάδα θα μπορέσει να μετάσχει στο προσεχές γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, που θα διεξαχθεί στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών στις 2 Νοεμβρίου.

Το BBC και η ιστοσελίδα autosport.com αναφέρουν ότι οι διαχειριστές κλείδωσαν το εργοστάσιο της ομάδας στο Λίφιλντ της Αγγλίας, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην μπορούν να μπουν στις εγκαταστάσεις.

Η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει αν η 1MRT, η εταιρεία που διευθύνει την ομάδα, καταθέσει βελτιωμένη οικονομικά πρόταση στους διαχειριστές. Όμως, με τα μονοθέσια να είναι προγραμματισμένο να μεταφερθούν το Σάββατο αεροπορικώς στις ΗΠΑ, τελειώνει ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης...

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις