Αμερικανοί διπλωμάτες για την πολιτική Μπους στη Μ. Ανατολή

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 11:35
A- A A+

Εκκληση προς τον πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, να επανεξετάσει την υποστήριξη που παρέχει στο Ισραήλ, απευθύνουν Αμερικανοί πρώην διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε κοινή επιστολή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μετά την πλήρη υποστήριξη που παρείχε στις 14 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος στο σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για τον μονομερή διαχωρισμό από τους Παλαιστινίους.

Αφορμή για την έκκληση πήραν οι Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι από ανάλογη επιστολή που είχαν στείλει πρόσφατα 52 Βρετανοί πρώην διπλωμάτες προς τον Τόνι Μπλερ με την οποία καλούσαν τον Βρετανό πρωθυπουργό να επανεξετάσει επίσης την πολιτική του στη Μέση Ανατολή.

«Η υποστήριξή σας προς τις εξωδικαστικές δολοφονίες του Σαρόν, το διαχωριστικό τείχος που μοιάζει με εκείνο του Βερολίνου και τα σκληρά στρατιωτικά μέτρα στα κατεχόμενα εδάφη αλλά και στο μονομερές σχέδιο Σαρόν κοστίζει στην αξιοπιστία της χώρας μας,στην εικόνα και τους φίλους της», ανέφεραν στην κοινή επιστολή τους προς τον Μπλερ οι 52 πρώην διπλωμάτες που είχαν υπηρετήσει στις βρετανικές πρεσβείες στο Ιράκ,την Ινδία,τη Σαουδική Αραβία,τη Συρία,την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή