Τυνησία: Νεκρός από «τρομοκρατικά» πυρά αστυνομικός, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 14:30
UPD:14:32
REUTERS/ANIS MILI

Τα περιστατικά σημειώνονται τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες, μαζί με τις προεδρικές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμες για τη σταθερότητα στην Τυνησία. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Τύνιδας.

A- A A+

Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με «τρομοκρατικά στοιχεία» που είχαν οχυρωθεί σε σπίτι στο Ουέντ Ελίλ, κοντά στην Τύνιδα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας είχε ανακοινώσει ότι οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει σπίτι στην περιοχή Ουέντ Ελίλ, όπου είχαν οχυρωθεί δύο «τρομοκρατικά στοιχεία» και υπήρχε ανταλλαγή πυρών. Νωρίτερα φύλακας εταιρείας σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους «τρομοκράτες» και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Κεμπιλί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Οι δύο «τρομοκράτες» οι οποίοι «ετοίμαζαν επιχειρήσεις» στην περιοχή συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν δύο καλάσνικοφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τα περιστατικά σημειώνονται τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες, μαζί με τις προεδρικές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμες για τη σταθερότητα στην Τυνησία.

Τα υπουργεία Αμυνας και Εσωτερικών έχουν προειδοποιήσει ότι «τρομοκρατικά στοιχεία» θα προσπαθήσουν να διαταράξουν τη διεξαγωγή των δύο ψηφοφοριών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή