Καθέλκυση νέου σκάφους κλάσης LCS για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 13:53
UPD:13:54
LockheedMartinVideos
A- A A+

Το έβδομο σκάφος κατηγορίας LCS (Littoral Combat Ship) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καθελκύστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στον Ποταμό Μενόμινι, στα ναυπηγεία της Marinette Marine Corporation (ΜΜC).

To σκάφος «βαφτίστηκε» Detroit με την παραδοσιακή τελετή του σπασίματος μπουκαλιού σαμπάνιας, αμέσως πριν την καθέλκυση από τη σπόνσορα του πλοίου, Μπάρμπαρα Λεβίν.

Μετά την ονοματοδοσία και την καθέλκυση, το σκάφος θα συνεχίσει να περνά δοκιμές και θα συνεχιστούν οι εργασίες εξοπλισμού του μέχρι την παράδοσή του στο αμερικανικό  ναυτικό το 2015.

«Το σχέδιο LCS της ομάδας, της οποίας ηγείται η Lockheed Martin, είναι θανάσιμο, με υψηλή επιβιωσιμότητα και οικονομικό. Αυτά τα πλοία θα βοηθήσουν το ναυτικό να επιτύχει τον στόχο του για αύξηση της εμπρόσθιας παρουσίας του και μπορούν να αναβαθμιστούν ή να τροποποιηθούν γρήγορα για να καλύψουν τις ανάγκες μελλοντικών αποστολών» δήλωσε ο Ντέιλ Μπένετ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Mission Systems and Training της Lockheed Martin.

Η ομάδα της οποίας ηγείται η εταιρεία κατασκευάζει την παραλλαγή Freedom, και έχει ήδη παραδώσει δύο σκάφη στο ναυτικό των ΗΠΑ. Τα Littoral Combat Ships (παραλλαγές Freedom και Independence) αποτελούν μία νέα κατηγορία σκαφών, τα οποία προορίζονται για επιχειρήσεις σχετικά κοντά στις ακτές, και έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνουν stealth χαρακτηριστικά, υψηλή τεχνολογία και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σαν κατηγορία έχει δεχτεί και επικρίσεις, καθώς, σύμφωνα με αναφορά του 2012, δεν διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό και την ισχύ πυρός που απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τις αποστολές που θα τους ζητηθεί να αναλάβουν.

Προτεινόμενα για εσάς