«Όχι» στην αποβολή του Δημοσίου από πολιτική αγωγή στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 13:39
UPD:14:38
fosphotos/Angeliki Koronaiou
A- A A+

Απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ένσταση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποβολή του Δημοσίου από Πολιτική Αγωγή, υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Δικαστήριο ότι το Δημόσιο πρέπει να παραστεί στη δίκη, καθώς υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και δικαιούται να προασπιστεί τα συμφέροντα  του.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, εκτός από τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο είναι και άλλοι δεκαέξι, μεταξύ των οποίων, η σύζυγος και οι κόρη του.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι οι εννέα από τους 17 κατηγορούμενους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεταξύ των απόντων από το δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρατούμενες και οι δύο, οι οποίες εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή