«Τάχιστα στη Βουλή ο νόμος για τα ληξιπρόθεσμα»

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 20:38
UPD:22:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα στη Βουλή και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Την ίδια δήλωση έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε πως η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση.

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί «να τινάξει τα πράγματα στον αέρα», ο κ. Βενιζέλος απάντησε:  «Όχι καθόλου».

Όπως επισήμανε η  αξιολόγηση, η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου που είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο της χρονιάς, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, οι επαφές, οι διαπραγματεύσεις ως προς το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β’ παίζει με τη φωτιά» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά από τα μηνύματα που έχει από την Ευρώπη ότι μπορεί οι Eυρωπαίοι να ζητήσουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα συμφωνία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι εκτιμά πως αν είχαμε στη χώρα σοβαρότητα, συναίνεση, αν όλοι στρατευόμασταν σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να αλλάξουμε σελίδα θα είχαμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Σχετικά με το ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να υπάρξουν για να επιδιωχτεί αυτή η συναίνεση και αν θα καλέσει ο κ. Σαμαράς τον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπάρχουν στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα θεσμοί διαλόγου και παραπέμποντας στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, είπε: «Είδατε πώς μιλήσαμε εμείς παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και είδατε πώς μίλησε η αντιπολίτευση. Το μόνο που άκουσα ήταν απόλυτη άρνηση και η επίμονη πρόσκληση να τα παρατήσουμε εν μέσω διαπραγμάτευσης να πάμε τώρα σε εκλογές χωρίς να ξέρουμε τι θα κάνουμε».

Νωρίτερα, και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσει, μέσω του ρ/σ Βήμα FM, πως έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Ταμεία και εφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή