Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για την περιοδεία Ερντογάν στη Θράκη

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 17:19
UPD:17:23
A- A A+

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονται συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, έναντι του χαρακτήρα της περιοδείας του τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στη Θράκη. Τις επιφυλάξεις αυτές διατύπωσε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ το θέμα συζητήθηκε και σήμερα σε σύσκεψη που είχε ο κ. Παπανδρέου με κοινοβουλευτικά στελέχη του Κινήματος.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη, αυτό που προκαλεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι ότι δεν είναι ξεκαθαρισμένο το πολιτικό πλαίσιο και η ατζέντα της περιοδείας Ερντογάν. Επιπλέον, διατυπώθηκε το ερώτημα «τι θα γίνει αν ο κ. Ερντογάν συναντήσει τους μουφτήδες του προξενείου».

Στη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, αναφέρθηκε ότι η μειονότητα δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Θράκη, ενώ επισήμαναν πως ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες παρασκηνιακές συζητήσεις σχετικά με τη μειονότητα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ένταξη του θέματος στα διμερή ζητήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή