Θετικά σχόλια Φίσερ για την πορεία της Ελλάδας

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 17:09
UPD:17:09
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O Αντώνης Σαμαράς με τον Αυστριακό πρόεδρο Χάινς Φίσερ.

A- A A+

Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εφ όλης της ύλης συζήτηση που είχε με τον Αυστριακό πρόεδρο Χάινς Φίσερ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Συμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι γίνονται τα τελευταία βήματα για να βγει η χώρα απο την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω απο έξι χρόνια και πως έχουν γίνει οι περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, αναφερθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες αναγνώρισε και ο πρόεδρος της Αυστρίας, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία. 

Οι δύο ηγέτες έκαναν ειδική αναφορα στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.

Ακόμη ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής δίνοντας έμφαση στην κρίση της Ουκρανίας, στη δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στο κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε παρά πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Φίσερ θυμήθηκε μάλιστα ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπαθείες της Ελλάδας.

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή