Συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου της Π. Ράλλη

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 16:37
UPD:17:18
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συγκέντρωση στη μνήμη των τριών θυμάτων του τροχαίου της Πέτρου Ράλλη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο σημείο όπου την περασμένη εβδομάδα τερμάτισε την τρελή του πορεία το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός. 

Η δράση είναι πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Ατυχήματα (SOSTE), ο οποίο ζητεί και με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα να υπάρξει άμεσα περιορισμός των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και αυστηρή επιτήρησή τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι ενώ σε διεθνές επίπεδο τα όρια ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές περιορίζονται στα 30 km/h, «στην Αθήνα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν όρια όπως 90 km/h στη Συγγρού, 70 km/h στην Κηφισίας, 60 km/h στην Αθηνών κλπ, όρια που και αυτά ακόμα δεν τηρούνται και δεν επιτηρούνται από κανένα».

NAFTEMPORIKI.GR

Ο γραμματέας του Συλλόγου Αλέκος Κρητικός δήλωσε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση οργής και μνήμης και ζήτησε να μη χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο. 

NAFTEMPORIKI.GR

Το παρών στη συγκέντρωση δίνει και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία εκτίμησε ότι με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα μπορεί κανείς να οδηγεί, να περπατά και να κάνει ποδήλατο με ασφάλεια.

NAFTEMPORIKI.GR

«Είμαστε εδώ γιατί δεν είναι αυτονόητο το δικαίωμα στη ζωή στους δρόμους της περιφέρειας Αττικής και στη χώρα. Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας πρέπει κάποια στιγμή να είναι προτεραιότητα όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή