Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά κατά τόπους θα ενταθούν, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις (8 και πιθανώς 9 Μποφώρ). Πάντως στα δυτικά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. ¶νεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. ¶νεμοι νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στο ιονιο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. ¶νεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. ¶νεμοι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυλλωδεις. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς. Τοπικά στη Βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι δύο έως τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα καταιγίδων τη νύχτα. ¶νεμοι νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη, στη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή