Μιζούρι: Σύλληψη τοπικής γερουσιαστή για διαμαρτυρία στο Φέργκιουσον

Διαμαρτυρόταν για τον θάνατο του άοπλου μαύρου εφήβου από αστυνομικά πυρά τον Αύγουστο
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 16:39
UPD:16:44
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζαμίλα Νασίντ από τον Σεντ Λούις (κέντρο, φωτογραφία αρχείου), συνελήφθη έξω από αστυνομικό τμήμα επειδή περπατούσε και στεκόταν στο δρόμο, παραβιάζοντας αντίθετη εντολή των αρχών της πόλης.

A- A A+

Μία γερουσιαστή της πολιτείας του Μιζούρι συνέλαβαν οι αρχές στο Φέργκιουσον τη Δευτέρα το βράδυ, στον τελευταίο κύκλο διαμαρτυριών για τον θάνατο, από αστυνομικά πυρά, άοπλου μαύρου εφήβου προ δύο μηνών.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζαμίλα Νασίντ, από τον Σεντ Λούις, συνελήφθη έξω από αστυνομικό τμήμα επειδή περπατούσε και στεκόταν στο δρόμο, παραβιάζοντας αντίθετη εντολή των αρχών της πόλης.

Η αστυνομία σημειώνει ότι είχε προειδοποιήσει τους διαδηλωτές και ειδικά την κ. Νασίντ να απομακρυνθούν.

Άλλο ένα άτομο συνελήφθη μαζί με την γερουσιαστή.

O δικηγόρος της κ. Νασίντ τόνισε ότι η τελευταία αρνήθηκε να καταβάλει εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη, καθώς θέλει να παρουσιάσει ένα παράδειγμα μη βίαιης αντίστασης.

Αίτημα της τοπικής γερουσιαστή των Δημοκρατικών, που εξελέγη το 2012 στη Γερουσία του Μιζούρι μετά από πέντε χρόνια ως βουλευτίνα στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι να παραπεμφθεί σε φίκη ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή