Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της Αυστρίας

«Τα προβλήματα στην Ευρώπη μπορούν να λυθούν μόνο σε ευρεία βάση»
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 14:15
UPD:14:26
EPA/ESTELA SILVA
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

Πέρα από τις συνομιλίες που θα έχει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Φίσερ θα συναντηθεί αύριο στις 15.00 με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στις 16.30 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ενώ την Πέμπτη στις 12.15 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εν όψει της επίσκεψής του, ο κ. Φίσερ επισημαίνει το άριστο επίπεδο των σχέσεων της Αυστρίας με την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται στην κρίση στη χώρα μας, στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στο Κυπριακό.

Ο κ. Φίσερ εκτιμά συγκεκριμένα πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τη δυσκολότερη εποχή της κρίσης, ότι μπορεί να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη και πως η κατάσταση βελτιώνεται. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι επιπτώσεις της θα είναι εμφανείς για πολύ καιρό.

Επαναλαμβάνει ακόμη την άποψη που είχε διατυπώσει στο παρελθόν ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί πώς θα αντιδρούσε ο αυστριακός πληθυσμός αν καθίσταντο απαραίτητες τόσο σημαντικές επιβαρύνσεις όπως ήταν στην περίπτωση της Ελλάδας. Δηλώνει πάντως χαρούμενος για το γεγονός ότι τώρα έρχεται μια εποχή που είναι και πάλι δυνατή η ανάκαμψη και που αυξάνονται οι ενδείξεις για πιο θετικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, μπορούν να λυθούν μόνον σε μια ευρεία βάση, σε ένα πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ως εκ τούτου, ο ίδιος υποστηρίζει την ιδέα πως δεν θα πρέπει να επιδιώκονται μεμονωμένες λύσεις σε μεμονωμένα έθνη, αλλά ότι θα πρέπει να κατανοείται ένα πρόβλημα που αφορά όλους και να αναζητούνται από κοινού οι λύσεις.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας τονίζει πως είναι δικαιολογημένη η ελπίδα για επανένωση της Κύπρου και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπεται γιατί και η ελπίδα για ένα τέλος του Τείχους του Βερολίνου φαινόταν για πολλά χρόνια ουτοπική και μη ρεαλιστική αλλά επιτεύχθηκε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή