Πενταετής κάθειρξη στον Πιστόριους

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 12:09
UPD:12:10
EPA/HERMAN VERWEY/POOL
A- A A+

Πενταετής κάθειρξη στον Όσκαρ Πιστόριους ήταν η ετυμηγορία που ανακοίνωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα, καθώς έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε πυροβολήσει και φονεύσει τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ.

Να σημειωθεί ότι η ποινή είναι εφέσιμη, τόσο από την πλευρά του Πιστόριους όσο και από εκείνη της εισαγγελίας, ενώ οι κατήγοροι είχαν ζητήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης.

EURONEWS

Από την πλευρά τους, οι νομικοί του αθλητή είχαν ζητήσει κατ΄ οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία. Η Μασίπα ανέφερε κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας πως μια μικρή ποινή θα ήταν ανάρμοστη και θα έστελνε λάθος μήνυμα, ενώ μια σκληρή τιμωρία θα έδειχνε ότι δεν υπάρχει έλεος για το δράστη.

Ακόμη, στον Πιστόριους επιβλήθηκε τριετής ποινή φυλάκισης με πέντε χρόνια αναστολή για το αδίκημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

EURONEWS

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 η Ρίβα Στίνκαμπ έπεσε νεκρή από τα πυρά του Πιστόριους σε τουαλέτα του σπιτιού του, με τον παραολυμπιονίκη να ισχυρίζεται από την αρχή έως το τέλος ότι τη θεώρησε για διαρρήκτη και πυροβόλησε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις