Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 19:07
UPD:21/10/2014 00:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Κλιμακώνεται διαρκώς η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, που διεμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το μνημόνιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επανέλαβε τις αιτιάσεις προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές.

«Και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος προκαλεί   αναστάτωση στις αγορές…» σχολίασε και πρόθεσε: 

«Σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση που θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις, ότι με ένα νόμο στη Βουλή θα ακυρώσει (μονομερώς) το Μνημόνιο, και τους εφαρμοστικούς Νόμους, ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους λέγοντας "ότι μας χρωστάνε – δεν τους χρωστάμε", ότι θα απεμπλακούν  από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κηδεμονία και ότι "δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το αφεντικό", όπως ονόμασε τις αγορές».

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ακόμη πως η εφαρμογή του προγράμμτος του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην έξοδο από την Ευρωζώνη, στον «εσωτερικό δανεισμό» και τελικά στη χρεοκοπία.

«Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι "το νέο πληθωριστικό χιλιάρικο" του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζάνη…» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εμείς θα ακυρώσουμε το μνημόνιο, μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που το φέρανε (δηλαδή με νόμο), θα το ακυρώσουμε με δημοκρατικό τρόπο, γιατί ψηφίστηκε πραξικοπηματικά σε μία νύχτα» είχε δηλώσει στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης είχε τονίσει ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σχετικά με το χρέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε είναι μη βιώσιμο και πρόσθεσε: «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους».

«Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα», συμπλήρωσε.

«Εμείς δε χρωστάμε μόνο, μας χρωστάνε κιόλας» συνέχισε, πραναγγέλλοντας ότι από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Νωρίτερα, κόντρα πυροδότησε και το ζήτημα της εξόδου από το μνημόνιο, μετά και τη συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην οποία μιλά για έξοδο από το αυτό μόνο με τη συναίνεση της τρόικας. 

«Τα μνημονιακά διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στην τρόικα μέσω της ξεκάθαρης δήλωσης της κ. Βούλτεψη ότι δεν θα υπάρξει καμία έξοδος από το μνημόνιο χωρίς τη συναίνεση των δανειστών συνιστούν την πιο ηχηρή διάψευση της κυβερνητικής προπαγάνδας: Το "έξοδος από το μνημόνιο" γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη "ό,τι πει η τρόικα", δείχνοντας και τα όρια της στρατηγικής της κυβέρνησης» σχολίασε, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εγκλωβισμό της κυβέρνησης στη μνημονιακή πολιτική και στις απαιτήσεις των δανειστών, καθώς και για κυβερνητικές ασυναρτησίες που μπορούν να εκληφθούν μόνο ως κακόγουστο αστείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή