Σταύρωσε άνδρα που κατηγόρησε ως κατάσκοπο το Ισλαμικό Κράτος

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 17:05
UPD:17:11
REUTERS/STRINGER

Το Ι.Κ. φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει.

A- A A+

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν και κατόπιν σταύρωσαν και άφησαν σε δημόσια θέα έναν άνδρα τον οποίο κατηγόρησαν ότι κατέγραφε σε βίντεο τις εγκαταστάσεις τους στη βόρεια Συρία, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην Αλ Μπαμπ, μια πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η ΜΚΟ ανέφερε ότι ο άνδρας εκτελέστηκε, σταυρώθηκε και στον σταυρό του τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι που έγραφε: «Αμπντάλα Αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Το Ι.Κ. φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει. Εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου την οποία εφαρμόζει.

Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε σταυρούς, τους οποίους αφήνουν σε δημόσια θέα.

Δύο έφηβους τζιχαντιστές εκτέλεσαν άλλοι Σύροι αντάρτες

Δύο τζιχαντιστές του Ι.Κ., ηλικίας περίπου 15 ετών, εξάλλου, εκτελέστηκαν την Παρασκευή, αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

EURONEWS

Η ΜΚΟ διευκρίνισε ότι οι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ Αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα), σε περιοχή δυτικά του Κομπάνι, κουρδικής πόλης που το Ι.Κ. πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Η οργάνωση μάχεται στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη κουρδική παραστρατιωτική δύναμη) δυτικά του Κομπάνι.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη, η οποία είναι γνωστή και με το αραβικό της όνομα, Άιν Αλ Άραμπ, την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή