Σε ανεκτά επίπεδα ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές

«Φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε»
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 15:35
UPD:15:37
EUROKINISSI/YIANNIS TSOUFLIDIS
A- A A+

Αισιόδοξος ότι τελικά οι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφών θα απορροφηθούν χωρίς προβλήματα από τα πανεπιστήμια εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας (τα μεσάνυχτα) για την υποβολή αιτήσεων.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, φοβόταν ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αλλά «τελικά δεν είναι τόσο».

Ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν ζητήσει κωδικό για την υποβολή αιτήσεων 13.283 φοιτητές, από τους οποίους είχαν υποβάλει τελικά αίτηση οι 12.315.

«Οι άλλοι δεν έχουν μπει ακόμη (στην ειδική ηλεκτρονική πλατφορμά του υπουργείου Παιδείας). Περιμένουμε ακόμη 1.000 οπωσδήποτε και ίσως και κάτι παραπάνω. Φαίνεται να μην ξεπερνάμε τους 15.000», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το 84,5% των αιτήσεων αφορά μετεγγραφές σε  Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη και το 15,5% αφορά μετεγγραφές σε περιφερειακά πανεπιστήμια.

Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε πάντως πως «δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ», καθώς στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου υπήρξε η πρόβλεψη για 20% παραπάνω εισαγόμενους, ποσοστό που δεν ξεπερνιέται από εκείνους που αιτούνται μετεγγραφή.

Για τα κεντρικά πανεπιστήμια ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστούν οι αριθμοί «για να δούμε εάν έχουμε ανατροπή ή εάν έχουμε ένα βάρος το οποίο δεν μπορούμε να σηκώσουμε». Κατά τον υπουργό, ο μεγαλύτερος φόβος για δυσκολία απορρόφησης είναι στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ωστόσο έφερε ως παράδειγμα το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για το οποίο ο πρύτανης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να αντέξει έναν αριθμό 500. «Τελικώς όπως προκύπτει», πρόσθεσε, «μέχρι χθες το βράδυ, αυτό το τμήμα είχε 242 αιτήσεις. Δεν ξέρουμε και από αυτούς που αιτήθηκαν πόσοι δικαιούνται πράγματι, γιατί μπορεί να έχουν κάνει αιτήσεις και αυτοί που δεν δικαιούνται». 

«Στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου είναι 163. Λέει το Πολυτεχνείο μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είναι αριθμοί που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα Ιδρύματα και αριθμοί που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το δεύτερο δεν συνέτρεξε. Άρα το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι μάλλον φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή