Επαφές του υπ. Δημόσιας Τάξης στην Ουάσινγκτον

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2004 13:53

A- A A+

Συνάντηση με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., Κοντολίζα Ράις, είχε χθες στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την κ. Ράις και μπορέσαμε να ξαναδούμε πολλά σημαντικά ζητήματα των δύο χωρών».

Όπως είπε ο κ. υπουργός, η συζήτηση εξειδικεύθηκε σε θέματα ασφάλειας και ειδικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Βουλγαράκης πρόσθεσε ότι και η κ. Ράις εκτιμά πως έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, προκειμένου στην Ελλάδα να γίνουν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες, σημειώνοντας πως θα γίνουν περισσότερες συζητήσεις όταν έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στο τέλος Μαΐου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πολ Αρμιτατζ, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του State Department και συγκεκριμένα ο κ. Koffer Black, συντονιστής σε θέματα τρομοκρατίας, ο κ. Francis Taylor, ειδικός σε θέματα διπλωματικής ασφάλειας και η κ. Harty, ειδική σε προξενικά θέματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή