Ανοικτό το ενδεχόμενο εξοπλισμού του PKK αφήνει στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ

Μια τέτοια κίνηση θα έβρισκε κάθετα αντίθετη την Τουρκία
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 13:42
UPD:13:53
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μείζονος κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), Φόλκερ Κάουντερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μείζονος κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), Φόλκερ Κάουντερ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξοπλισμού του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των τζιχαντιστών.

Η Γερμανία στέλνει όπλα στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, αλλά η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει ταχθεί κατά της ενίσχυσης του PKK, το οποίο μάχεται επί δεκαετίες για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας και θεωρείται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία, η οποία μέχρι σήμερα αντιστεκόταν στις πιέσεις να λάβει μέρος στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχική αεροπορική εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, θα αντιτίθετο σε μια τέτοια κίνηση.

«Γνωρίζω τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με το PKK αλλά δεν μπορεί να αποτελεί λύση το να καθόμαστε αμέτοχοι και να παρακολουθούμε το Ι.Κ. να καταλαμβάνει σημαντικές μεθοριακές πόλεις, εξελισσόμενο ραγδαία σε απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Κάουντερ ενώπιον του κοινοβουλίου, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel.

«Δεν αποκλείω την υποστήριξη άλλων οργανώσεων. Αλλά αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μαζί με την Τουρκία και όχι εις βάρος της. Αυτό ισχύει και για την υποστήριξη προς το PKK», πρόσθεσε ο κεντροδεξιός Γερμανός βουλευτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή