Σκληρός αγώνας στο ρινγκ της ζωής

Η παράσταση «Bitch Boxer», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 10:15

Ενσαρκωμένη από την Ελίνα Ρίζου, ηρωίδα του «Bitch Boxer» είναι η Chloe Jackson, από το Λέιστον του Ανατολικού Λονδίνου.

A- A A+

Γραμμένο με γνώση, χιούμορ, τόλμη και σπάνια ευαισθησία, ένα έργο λάμπει στα σημεία και κερδίζει με νοκ άουτ, με τη δύναμη, τον κίνδυνο, την ενέργεια και τις ανατροπές ενός μοναδικού και αμφίρροπου αγώνα πυγμαχίας, αλλά, κυρίως, ενός σκληρού αγώνα ζωής.

Το - βραβευμένο με το Holden Theatre Award στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου του 2013 - θεατρικό έργο της Charlotte Josephine, «Bitch Boxer», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 17 Οκτωβρίου, για 12 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.30 το βράδυ.

Τρεις λέξεις, κι όλος ο κόσμος της καταρρέει

Ενσαρκωμένη από την Ελίνα Ρίζου, ηρωίδα του «Bitch Boxer» είναι η Chloe Jackson, από το Λέιστον του Ανατολικού Λονδίνου. Της αρέσουν τα απλά πράγματα, οι απλές χαρές της ζωής. Γλυκιά σαμπούκα με γεύση κεράσι, να παριστάνει τη Rihanna στον καθρέφτη με τη βούρτσα της για μικρόφωνο, να εκνευρίζει τον μπαμπά της. Όμως, είναι και μποξέρ. Και το μποξ γυναικών αποκτά για πρώτη φορά το δικό του ολυμπιακό βάθρο. Στο Στράτφορντ, δέκα λεπτά με τα πόδια από τη γειτονιά της, είναι πανέτοιμη στο ρινγκ. Ο πατέρας της την προπονεί σκληρά και μεθοδικά 10 χρόνια τώρα. Τα πλάνα για τον μεγάλο αγώνα είναι δουλεμένα σχολαστικά. Οι γροθιές είναι έτοιμες κι αυτές να ρίξουν την αντίπαλο στο καναβάτσο.

Και καθώς προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα της ζωής της, δύο γεγονότα έρχονται να  ανατρέψουν τα πάντα. Το τηλέφωνο χτυπά. Τρεις λέξεις, κι όλος ο κόσμος της καταρρέει. Η Chloe, όμως, είναι μποξέρ. Είναι αγωνίστρια κι έχει έναν ακόμα αγώνα πριν κοιτάξει το χρυσό στα μάτια. Απροσδόκητα λαβωμένη σε αυτόν τον αντρικό κόσμο, θα μπορέσει να δείξει σε όλους την αξία της;  

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Γιώργος Οικονόμου, φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος, βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Καφούσιας, boxing coach: Γιάννης Αΐδινιώτης. Ερμηνεύει η Ελίνα Ρίζου.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Αίθουσα Black Box: Πειραιώς 206 -  Ταύρος, τηλ.: 210 3418550. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ. Προπώληση: ταμεία του Ιδρύματος (Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλεφωνικά: 210 3418579 (Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 - 14:00), ηλεκτρονικά: www.mcf.gr.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς