Ουκρανία: Έλληνες ανάμεσα στα θύματα από οβίδες κοντά στη Μαριούπολη

Σύμφωνα με τον πρόξενο της Ελλάδας στην πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 18:36
UPD:19:01
REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Οι οβίδες προέρχονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το στρατόπεδο των φιλορώσων αποσχιστών και έπληξαν δρόμο κοντά σε κοιμητήριο, στον οποίο πορεύονταν κάτοικοι που επέστρεφαν από κηδεία.

A- A A+

Έλληνες φέρονται να έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτάνα, στην επαρχία του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, μετά από βομβαρδισμό της περιοχής με οβίδες, στον οποίο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 17 την Τρίτη.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Ουκρανία Δημήτρης Παπαδημητρίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των Ελλήνων ανάμεσα στα θύματα.

Οι οβίδες προέρχονταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης, από το στρατόπεδο των φιλορώσων αποσχιστών και έπληξαν δρόμο κοντά σε κοιμητήριο, στον οποίο πορεύονταν κάτοικοι που επέστρεφαν από κηδεία.

Στο Σαρτάνα κατοικούν κυρίως Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής και απέχει 10 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη.

Ευ. Βενιζέλος: Η στήριξή μας θα είναι άμεση

Για άμεση στήριξη της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία δεσμεύθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη Ελλήνων ανάμεσα στα θύματα.

«Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξη μας θα είναι άμεση. Στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας και ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Το ζητούμενο, σημειώνει ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών, είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση στην Ουκρανία.

ΔΗΜΑΡ: Να κλείσει ο κύκλος του αίματος

Η τραγική απώλεια αμάχων στο χωριό Σαρτάνα «υπογραμμίζει την ανάγκη να κλείσει επιτέλους ο κύκλος του φανατισμού και του αίματος που σφραγίζει την καθημερινότητα των πολιτών στην Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της προστασίας των μελών της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία», καταλήγει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή