Ευ. Βενιζέλος: Να αποδοκιμάσουν τα επεισόδια Σερβία και Αλβανία

«Να δώσουν ισχυρή την αίσθηση του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων»
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 16:41
UPD:16:45
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

«Τα αθλητικά γεγονότα πρέπει να είναι γεγονότα φιλίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών και των εθνών. Όποιος αντιστρέφει τη λειτουργία των αθλητικών γεγονότων σφάλλει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα ποδοσφαίρου Σερβία - Αλβανία. 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών «όχι απλώς θα αποδοκιμάσουν τα γεγονότα αυτά, αλλά θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία, προκειμένου, με δηλώσεις και με πράξεις, να δώσουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας, του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων και της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών της περιοχής».

Το επεισόδιο και η διακοπή του αγώνα

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Mετά την εμφάνιση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έφερε σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» ξέσπασαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας διακόπηκε.

Ο αγώνας των προκριματικών για το Euro 2016 διεκόπη στο 41ο λεπτό όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να αιωρείται τηλεχειριζόμενο ιπτάμενο αντικείμενο από το οποίο κρεμόταν λάβαρο στο οποίο απεικονιζόταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.

Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο. Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισε να πέφτει το αντικείμενο ένας Σέρβος ποδοσφαιριστής έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε με σκοπό να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο.

EURONEWS

Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος απ αυτούς γρονθοκόπησε έναν Αλβανό ποδοσφαιριστή και ο διαιτητής ζήτησε από τους παίκτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή