Euro 2016: Συγκρατημένος ο Ο΄ Νιλ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 21:04
UPD:21:12
ΕΛΛΑΣ Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου
A- A A+

Δεν τρέφει αυταπάτες ο τεχνικός της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάικλ Ο΄ Νιλ, για το βαθμό δυσκολίας που θα έχει η αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45). Το αήττητο των Βορειοϊρλανδών αναμένεται να δοκιμαστεί στο φαληρικό στάδιο απέναντι στην Εθνική, που ψάχνει την πρώτη νίκη της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

«Θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και γι΄ αυτό θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είχε μια δύσκολη αρχή αλλά παραμένει στις κορυφαίες ομάδες» υπογράμμισε ο Ο΄ Νιλ και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα εκτός έδρας παιχνίδι και όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν πως προσεγγίζουμε τα εκτός έδρας ματς. Θα δεχτούμε πίεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε».

Ο Ο΄ Νιλ ρωτήθηκε αν το ξεκίνημα της ομάδας του, που μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και είναι πρωτοπόρος στον όμιλο, αποτελεί ευκαιρία πρόκρισης. «Μπορούσαμε και στο παρελθόν, όπως το 1986. Τώρα έχουμε ένα καλό σύνολο αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Διαθέτουμε παίκτες και νέους και πιο έμπειρους. Είναι μια χρυσή ευκαιρία γι΄ αυτούς το να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Από το αυριανό παιχνίδι μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε» είπε.

Για την παρουσία του Ρόι Κάρολ ανέφερε ότι «όσοι γνωρίζουν τον Ρόι ξέρουν ότι μιλάει πολύ για τον εαυτό του, ειδικά μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Μου μίλησε περισσότερο για τη νοοτροπία της ομάδας και των παικτών και όχι συγκεκριμένα για κάποιον ποδοσφαιριστή. Είναι δημοφιλής στην Ελλάδα και είναι ευκαιρία γι΄ αυτόν να κάνει ένα καλό ματς, αν παίξει φυσικά».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο αρχηγός της Βόρειας Ιρλανδίας, Στίβεν Ντέιβις, ο οποίος εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από τον προπονητή του. «Όλοι οι εκτός έδρας αγώνες είναι δύσκολοι, πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα νικήσουμε. Θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και είμαστε αισιόδοξοι» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις