Ουκρανία: Θύμα επίθεσης με σφαίρες και τροχαίου ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 16:29
UPD:16:33
REUTERS/MARKO DJURICA

Οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες ελέγχουν μεγάλο μέρος της επαρχίας του Ντονέτσκ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Θύμα ένοπλης επίθεσης στο αυτοκίνητό του, η οποία οδήγησε σε τροχαίο δυστύχημα, έπεσε το ηγετικό στέλεχος των φιλορώσων αποσχιστών της ανατολικής Ουκρανίας Πάβελ Γκουμπάρεφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Γκουμπάρεφ φέρεται να νοσηλεύεται χωρίς τις αισθήσεις του, μετά την επίθεση ενόπλων στο αυτοκίνητό του, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε στύλο.

Πηγές του κινήματος «Νέα Ρωσία», του οποίου ηγείται, ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε ενώ ο κ. Γκουμπάρεφ κινούνταν από τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον προς περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι συνεπιβάτες του δεν τραυματίστηκαν.

Οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες ελέγχουν μεγάλο μέρος της επαρχίας του Ντονέτσκ.

Η σύζυγός του Γεκατερίνα σημειώσε ότι ο κ. Γκουμπάρεφ δεν έχει τραυματιστεί από σφαίρες, αλλά από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου του στον στύλο.

O φιλορώσος αποσχιστής ηγέτης είχε διατελέσει σε νεότερη ηλικία μέλος της νεοναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Ρωσική Εθνική Ενότητα και δηλώνει οπαδός του «Πανσλαβισμού».

Πιο πρόσφατα είχε συμμετάσχει στο φιλορωσικό Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δραστηριοποιείτο στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή