Αίγυπτος: 5,4 δισ. δολάρια υπόσχεται η διεθνής κοινότητα για τη Γάζα

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 21:58
UPD:22:00
REUTERS/POOL
A- A A+

Το ποσό των 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας,που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ,  υποσχέθηκαν περίπου 50 χώρες και διεθνείς οργανισμοί όπως ανακοίνωσε η διάσκεψη των δωρητών στο Κάιρο.

«Οι συμμετέχοντες υποσχέθηκαν περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια (4,3 δισεκατομμύρια ευρώ)» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Μπέργκε Μπρέντε, η χώρα του οποίου διοργάνωσε από κοινού με την Αίγυπτο τη διάσκεψη αυτή.

Το Κατάρ υποσχέθηκε τη μεγαλύτερη βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της ανακοίνωσε μία «άμεση βοήθεια» ύψους 212 εκατομμυρίων από ένα σύνολο 400 εκατομμυρίων σε διάστημα ενός έτους και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε ότι θα αποδεσμεύσει το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ θα προσφέρει η Ελλάδα  όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης.

EURONEWS

Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ζητήσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση αυτής της περιοχής όπου σχεδόν 2200 άνθρωποι- κυρίως άμαχοι- σκοτώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Από την πλευρά των Ισραηλινών 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, στην πλειονότητά τους στρατιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή