Ντάλας: Θετικός στον Έμπολα υπάλληλος του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 13:19
UPD:16:34
REUTERS/JIM YOUNG
A- A A+

Θετικό στον ιό Έμπολα βγήκε το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ενός υπαλλήλου στις υπηρεσίες υγείας του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας, ο οποίος συμμετείχε στην φροντίδα του ασθενούς στις αρχές του μήνα.

Ο υπάλληλος παρουσίασε χαμηλό πυρετό την Παρασκευή το βράδυ, απομονώθηκε και αναφέρθηκε προκειμένου να εξεταστεί όπως υποστηρίζει το τμήμα υγείας της πολιτείας του Τέξας.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να παρουσιαστεί και δεύτερο κρούσμα και γι' αυτό είχαμε προετοιμασθεί», είπε ο Ντέιβιντ Λάκεϊ, υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι ο νοσηλευτής που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα χρησιμοποιούσε προστατευτική ενδυμασία όσο φρόντιζε τον Λιβεριανό ασθενή ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον Νταν Βάργκα, αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας του Τέξας, ο νοσηλευτής παρακολουθούσε μόνος του τον εαυτό του για να εντοπίσει τυχόν συμπτώματα της ασθένειας και όταν παρουσίασε χαμηλό πυρετό, την Παρασκευή, έσπευσε στο νοσοκομείο.

Τα στοιχεία του ασθενούς δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως είπε ο Βάργκα όμως, φορούσε «πλήρη προστατευτική στολή», όπως ορίζεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

«Ανησυχούμε πολύ», κατέληξε ο Τεξανός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή