Απάντηση Έβερτ στον Γ. Παπανδρέου για το θέμα του Χρηματιστηρίου

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 16:36
A- A A+

«Μόνο ο φόβος ενοχής οδηγεί σε προσπάθειες παρακώλυσης της αποκάλυψης της αλήθειας», τονίζει ο Μιλτιάδης Εβερτ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα του Χρηματιστηρίου, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ανεχθεί μια ολόκληρη παράταξη να σέρνεται σε ομηρία από μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Ανταπαντώντας, ο κ.Εβερτ υπογραμμίζει ότι «δεν θα δεχθούμε 1.300.000 συμπολίτες μας να χάσουν την περιουσία τους χωρίς να τιμωρηθεί κανείς» και προσθέτει: «Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσω την εντιμότητα σας και τις ικανότητες σας, δεν αντιλαμβάνομαι ποιά έννοια έχει αυτή η δήλωση»

Ο κ. Έβερτ συστήνει στον κ. Παπανδρέου να ξαναδιαβάσει το από 27/8/2001 πόρισμα για το Χρηματιστήριο του εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα, που απεστάλη στη Βουλή, καθώς όπως επισημαίνει, από το πόρισμα προκύπτουν στοιχεία που σχετίζονται με μέλος της κυβέρνησης και υφυπουργούς.

Το ΠΑΣΟΚ τότε δεν είχε θελήσει να συζητήσει το πόρισμα, επισημαίνει ο κ. Εβερτ, αν και όπως σημειώνει, το ΠΑΣΟΚ «γνωρίζει ποιό είναι το αδίκημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή