Δύο «αγκάθια» για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρόστιμα 185.000 από το ΕΣΡ
Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 20:48
A- A A+

Σε αντιφάσεις του νόμου προσκρούουν οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, που εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ίσως ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος στον βαθμό που οι αιτούντες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό σήμερα ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, ο οποίος έθεσε δύο βασικά νομικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

Πρώτον, ποια διάταξη πρέπει να εφαρμοστεί για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο και δεύτερον, εάν για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις που ισχύουν για την χορήγηση πιστοποιητικών διαφάνειας.

Εκτός από το ζήτημα των αδειών, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε σήμερα πρόστιμα 185.000 ευρώ.

Στους σταθμούς της Θεσσαλονίκης Best Channel, 60.000 για παράνομη εκπομπή από δεύτερο και τρίτο δίαυλο και για τον ίδιο λόγο 80.000 ευρώ στον Best News. Στον ραδιοφωνικό σταθμό Geronymo Groovy 25.000 ευρώ, επειδή αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που ζήτησε το ΕΣΡ, και 20.000 ευρώ στον Teletime Αχαϊας, για παράνομη χρήση συχνοτήτων, ενώ αποφασίστηκε οριστική διακοπή λειτουργίας του Super FM του νομού Σερρών γιατί δεν λειτουργούσε νομίμως.

Εκανε σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, να αναγράφεται η σήμανση «κατάλληλο άνω των 15 ετών», σε μεσημεριανή του εκπομπή.

Δεν έκανε δεκτή την αίτηση του Alter για μείωση του προστίμου των 100.000 ευρώ για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας στην προεκλογική περίοδο, αλλά για τον ίδιο λόγο μείωσε από 100.000 σε 75.000 ευρώ, το πρόστιμο στον σταθμό Μακεδονία, επειδή έχει μικρότερη τηλεθέαση.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς