Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 08:33
UPD:08:33
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέρες αγωνίας για τα «κόκκινα» δάνεια"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ύστερα από τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις, αγωνία επικρατεί τώρα, για τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια, που αποτελούν μια ακόμη θηλιά για την ελληνική οικονομία".

ΕΘΝΟΣ: "Εφάπαξ εξπρές για 50.000 συνταξιούχους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεμπλοκάρει η χορήγηση εφάπαξ και μερισμάτων για 50.000 συνταξιούχους μέχρι το τέλος του έτους μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με το ποσό των 420 εκατομμυρίων ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Παΐσιος:«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Θεόπνευστος Αγιορείτης είχε προφητεύσει το ξεσηκωμό των Κούρδων και τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση-εξπρές για τα καταπατημένα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου με το οποίο δίδεται η δυνατότητα σε χιλιάδες αυθαίρετους κατόχους ακινήτων του Δημοσίου να τα εξαγοράσουν με ευνοϊκούς όρους και να τα νομιμοποιήσουν προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέο Μνημόνιο με καμουφλάζ!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στα δεσμά ενός νέο Μνημονίου, έστω και καμουφλαρισμένα, θα συνεχίσει να είναι η Ελλάδα, καθώς η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε χθες την απροθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει πριν την ώρα του, κάνοντας λόγο για «προληπτική στήριξη» της Ελλάδας".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιός επιδιώκει την πόλωση"

Η εφημερίδα γράφει "ο Πρωθυπουργός να αγνοήση τις αμετροέπειες του κ. Τσίπρα και να εμφανισθή ενωτικός. Αυτός είναι ο ρόλος του, ως υπευθύνου πολιτικού ηγέτου που θέλει η χώρα να αποφύγη τον εθνικό διχασμό".

Η ΑΥΓΗ: "Ψάχνουν διαδόχους σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ψήφο δυσπιστίας προς Σαμαρά - Βενιζέλου μετατρέπεται η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι διεργασίες στο προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο, για νέα κυβέρνηση από τη σημερινή βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Πάμε πακέτο»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η Κριστίν Λαγκάρντ δύο 24ωρα πριν από τη συνάντηση στην έδρα του ΔΝΤ με τους Γκ. Χαρδούβελη και Γ. Στουρνάρα. Η ελληνική πλευρά σκόπευε να ανοίξει τη συζήτηση για πρόωρη διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης από το Ταμείο, ωστόσο η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ εκτιμά ότι η χώρα μας θα είναι σε καλύτερη θέση αν παραμείνει σε πρόγραμμα προληπτικής στήριξης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρό πόκερ για την επόμενη ημέρα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της χωρίς νέα βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η γενική διευθύντρια Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τασσόταν υπέρ της παροχής μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης στη χώρα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τρόμος στην Ευρώπη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η χειρότερη επιδημία του ιού Εμπολα στην Ιστορία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.879 ανθρώπους επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 5η Οκτωβρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα προνόμια για τα μονοπώλια νέα σκληρά μέτρα για το λαό"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σειρά νέων προνομίων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, παράλληλα με την προώθηση νέων αντιλαϊκών μέτρων απεργάζονται στην ΕΕ, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ την ίδια ώρα δεν κρύβεται η ανησυχία της λυκοσυμμαχίας για τον ασταθή και αναιμικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάκαμψης στην ΕΕ, τη διαφαινόμενη αδυναμία της να ανταγωνιστεί άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαθήματα πρόσθεσης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη ανεβάζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 155. Για τον κυβερνητικό συνασπισμό θα παίξει σημαντικό ρόλο και ο αριθμός εκείνων που δεν θα καταψηφίσουν".

Kontranews: "Εγκλημα. Πούλησε τζάμπα 20 τόνους χρυσού ο Κώστας Σημίτης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα ακόμα γιγαντιαίο σκάνδαλο φέρει την υπογραφή του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη, του ανθρώπου που μας έμπασε ξυπόλυτους στην Ευρωζώνη και μάλιστα με πλαστά στοιχεία και μας κατέστρεψε...".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζική αναβάθμιση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Bofa, διαπραγματεύονται με discount 13% έως 14% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές. Θετικά επέδρασαν στο Χ.Α. οι εκθέσεις. Κέρδη 1,7% για τον Δείκτη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε αναζήτηση πλαισίου για την «επόμενη μέρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη «φόρμουλα» για τη μετά μνημονίων εποχή αναζητούν δανειστές και κυβέρνηση, καθώς από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις προκύπτει ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει διάσταση απόψεων, αν και οι δύο αναγνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τη ροή χρήματος".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή