Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλαγές από την επόμενη περίοδο

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 18:07
UPD:18:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.
A- A A+

Αλλάζουν τα δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη σεζόν 2015/2016 και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα μπαίνουν, ο κάτοχος του τροπαίου και οι 7 πρωταθλητές από τις ισάριθμες χώρες, βάσει της βαθμολογίας που θα έχουν στην UEFA.

Η σκέψη για τη συγκεκριμένη αλλαγή υπήρχε εδώ κι αρκετό καιρό στις τάξεις των ανθρώπων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας κι όπως έγινε γνωστό σήμερα από την επόμενη σεζόν θα πάρει «σάρκα και οστά».

Εφέτος στο πρώτο γκρουπ υπήρχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο.

Αν ίσχυε η αλλαγή, τότε οι οκτώ ομάδες που θα το αποτελούσαν θα ήταν οι Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος) και Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό διότι στη διαδικασία της κλήρωσης οι 7 πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA ήταν οι Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία.

Με το μέτρο αυτό τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τις -θεωρητικά- ασθενέστερες ομάδες των ομίλων. Με τα νέα δεδομένα, στο δεύτερο γκρουπ -κυρίως- αλλά και στα υπόλοιπα θα μπαίνουν ομάδες που συγκαταλέγονται στα «μεγαθήρια», καθώς θα υπολογίζονται κανονικά οι βαθμοί του εκάστοτε συλλόγου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις