Παλαιστίνη: Πρώτη συνεδρίαση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Γάζα

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 17:04
UPD:17:30
REUTERS/BAZ RATNER

H κυβέρνηση εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων συνεδρίασε στη Γάζα για πρώτη φορά μετά το σχηματισμό της τον Ιούνιο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

H κυβέρνηση εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων συνεδρίασε στη Γάζα για πρώτη φορά μετά το σχηματισμό της τον Ιούνιο, έπειτα από χρόνια διαίρεσης μεταξύ της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα και της Παλαιστινιακής Αρχής που διοικεί την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το υπουργικό συμβούλιο, του οποίου ηγήθηκε ο πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα, σκοπεύει να στείλει στη διάσκεψη των δωρητών, η οποία θα διεξαχθεί στο Κάιρο την Κυριακή, το μήνυμα ότι τα χρήματα που θα προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από τον πόλεμο του καλοκαιριού θα χρησιμοποιηθούν με σύνεση από μία αρχή η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και έχει ευρέως λάβει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Η διάσκεψη του Καΐρου πραγματοποιείται σε κλίμα δυσπιστίας εκ μέρους των ενδεχόμενων δωρητών, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους προκειμένου να δεσμευτούν εκ νέου σε κεφάλαια που θα χαθούν στην ανοικοδόμηση μιας περιοχής που εξέρχεται από τον τρίτο πόλεμο σε διάστημα έξι ετών.

Στον φετινό πόλεμο, τον Ιούλιο και Αύγουστο, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην μεγάλη τους πλειονότητα άμαχοι σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις και 73 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες.

Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε δεκάδες χιλιάδες κτήρια και υποδομές και δεκάδες επιχειρήσεις.

EURONEWS

Ισοπέδωσαν δε μία οικονομία που ήδη ήταν εύθραυστη στην οποία το ποσοστό της ανεργίας άγγιζε το 45% του ενεργού πληθυσμού πριν από τον πόλεμο, 63% στους νέους σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή