Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς στήριξη

Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 12:37
UPD:12:45
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, χωρίς οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές ομολόγων τα επόμενα χρόνια, δηλώνει ο Πρωθυπουργός, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση στο Μιλάνο.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg «η βελτίωση στα δημόσια οικονομικά και τα χαμηλά επιτόκια έχουν ενθαρρύνει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει τον τερματισμό της βοήθειας από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - που έχουν χορηγήσει 240 δισ. ευρώ για δάνεια διάσωσης στην Ελλάδα - κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία ολοκληρώνεται αύριο».

Ο τερματισμός της εκταμίευσης της βοήθειας δεν θα σημάνει «ένα διαζύγιο» με τους δημόσιους πιστωτές της Ελλάδας, σημειώνει ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Θέλουμε να γίνει σωστά», εξηγεί, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί έναν κατάλληλο ρόλο της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την εποπτεία της οικονομίας της. Ερωτηθείς πόσο βέβαιος είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει χωρίς στήριξη, ο Πρωθυπουργός απαντά «απόλυτα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα του Bloomberg, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την πρόσβασή της σε κεφάλαια διάσωσης για το επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή