Η τρυφερή «Annie» επιστρέφει ανανεωμένη

Με νέα διανομή, στο θέατρο Ακροπόλ, από τις 14 Οκτωβρίου
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 09:20
A- A A+

Μία τρυφερή ιστορία που αντέχει στον χρόνο, κλασσικοί ήρωες που μας αγγίζουν πάντα και αξέχαστα αγαπημένα τραγούδια είναι τα συστατικά ενός από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ του Broadway, που εξακολουθεί να συγκινεί.

Θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν και ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος, το παραμύθι που εξυψώνει όσο κανένα άλλο την αξία της αγάπης, το οικογενειακό μιούζικαλ «Annie», που έσπασε κάθε ρεκόρ στα box office, μετά την τεράστια περσινή του επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, με νέα διανομή, στο θέατρο Ακροπόλ, από σήμερα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Βίκυ Καγιά, η Άννα Αθανασιάδη και οι μικρές Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη συμπράττουν με μια πολυμελή ζωντανή ορχήστρα κι ένα σύνολο ταλαντούχων ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών και, φυσικά, με τον αδέσποτο σκύλο που υιοθετήθηκε και εκπαιδεύτηκε για τις ανάγκες της παράστασης.

Αγαπημένο και πολυβραβευμένο

Τη μικρή Annie είχε εμπνευστεί αρχικά ο Χάρολντ Γκρέι, το 1924, φτιάχνοντας το κόμικ «Little orphan Annie». Η μεταφορά του σε μιούζικαλ, με τη μουσική του Charles Strouse, το κείμενο του Thomas Meehan και το λιμπρέτο του Martin Charnin, θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη, αφού - εκτός από την αγάπη του κοινού - απέσπασε 7 βραβεία Tony και 6 βραβεία κριτικών (Drama Desk Award), ανάμεσα στα οποία και το Tony Award for Best Musical. Δύο από τα τραγούδια του, το «Tomorrow» και το «Hard - knock life», θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή τραγούδια μιούζικαλ, όλων των εποχών.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway, το 1977,  και από τότε δεν έχει σταματήσει να παίζεται σε διάφορα θέατρα του κόσμου. Μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία στον κινηματογράφο το 1982, από τον Τζον Χιούστον,  και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στη μεγάλη οθόνη, με την Cameron Diaz στον ρόλο της κακιάς ιδιοκτήτριας ορφανοτροφείου και στον ρόλο της Annie την 9χρονη Wallis που, πέρυσι, προτάθηκε για Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία «Beasts of the Southern Wild».

Με τη δύναμη της αγάπης

Η ιστορία  διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετά το οικονομικό κραχ, που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς. Η γραμματέας ενός δισεκατομμυριούχου επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι, για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Πρόκειται για τη μικρή Annie, που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο, εξαιτίας της δεσποτικής διευθύντριας. Η πρόταση αυτή την κάνει ευτυχισμένη, αφού τη μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο.

Ο αυστηρός πλούσιος ευαισθητοποιείται από την γλυκιά προσωπικότητα της Annie και θέλει να την υιοθετήσει. Όμως, η μικρή πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια μεγάλη αμοιβή στους γονείς, στην περίπτωση που εμφανιστούν, και τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Η κακιά διευθύντρια οργανώνει μια σκευωρία με τον, επίσης, κακό αδελφό της και την αδίστακτη φίλη του, που θέτουν σε κίνδυνο το αθώο κορίτσι. Όμως, στο τέλος, όλα μπαίνουν στη θέση τους, αφού η αγάπη είναι πάντα πιο δυνατή.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου, μουσική διεύθυνση - φωνητική διδασκαλία: Γιάννης Αντωνόπουλος, χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη, σκηνικά: Λία Ασβεστά, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, video design - προβολές: Grou3, φωνητική διδασκαλία παιδιών: Βασίλης Αξιώτης. Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Βίκυ Καγιά, στον ρόλο της Αnnie (διπλή διανομή): Αδαμαντία Μαστροδούκα - Ζωή Πετράκη, στους υπόλοιπους ρόλους οι: Άννα Αθανασιάδη, Βησσαρίων Τσιώνας, Βασίλης Αξιώτης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Σταύρος Βόλκος, Γιώργος Γιαννίμπας, Idra Kayne, Πάνος  Μαλικούρτης, Ευγενία Λιάκου, Μελίνα Ντούσικου, Κατερίνα Σούσουλα, Τίνα Αλεξοπούλου, Γεωργία Κούκα. Ορφανά (διπλή διανομή): Αλίκη Αγγελοπούλου, Εβελίνα Άνθη, Υβέττη Αυγερινού, Βιολέτα Κάβουρα, Μαρία Κακάμπουρα, Δήμητρα Κανάκη, Ειρήνη Λαπαττά, Ζέτα Μαστροδούκα, Μαρία Ματακάκη, Callie Okawere, Αριστέα Ρουμελιώτη, Ελένη Χαλβατζιδάκη. Στον ρόλο του Σάντυ, ο τετράποδος Ζερόμ, με εκπαιδεύτρια την Παναγιώτα Αλεξοπούλου. Τη μουσική ερμηνεύουν 10 μουσικοί, υπό τη διεύθυνση των Γιάννη Αντωνόπουλου και Σόλωνα Αποστολάκη.

Πληροφορίες
Θέατρο Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9 - 11, Αθήνα (στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο), τηλ.: 210 3643700. Διάρκεια παράστασης:  2,5  ώρες. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 και 20.00, Κυριακή: 18.30. Τιμές εισιτηρίων: Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: κανονικά: 17, 14, 11 ευρώ, παιδικά (έως 10 ετών): 14, 11, 9 ευρώ, ομαδικά (20 άτομα και άνω): 14, 11, 8 ευρώ, ομαδικά παιδικά (20 άτομα και άνω): 12, 9, 7 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ (περιορισμένος αριθμός): 10 ευρώ, κάθε Σάββατο και Κυριακή: κανονικά: 25, 18, 12 ευρώ, παιδικά (έως 10 ετών): 20, 14, 10 ευρώ, ομαδικά (20 άτομα και άνω): 18, 12, 9 ευρώ, ομαδικά παιδικά (20 άτομα και άνω): 15, 10, 8 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ (περιορισμένος αριθμός): 10 ευρώ, ειδική προσφορά: κάθε μέρα ισχύει οικογενειακό εισιτήριο για 4 άτομα και άνω, όπου το ένα  παιδικό είναι δωρεάν. Προπώληση: σημεία Viva (The Mall Athens), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, ηλεκτρονικά: στα αντίστοιχα site και στο viva.gr.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς