Συνάντηση Μίλερ - Μολυβιάτη

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 15:24
A- A A+

Για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στις ΗΠΑ συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μίλερ είπε ότι επρόκειτο για μία από τις τακτικές συναντήσεις που έχει με τον υπουργό Εξωτερικών.

Σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυστραλίας για την ασφάλεια στην Ελλάδα, οι οποίες εκφράστηκαν μέσω της Ταξιδιωτικής Οδηγίας, ο κ. Μίλερ παρατήρησε ότι δεν μιλάει εκ μέρους μιας άλλης χώρας αλλά μόνο εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. «Εγώ είμαι εδώ» δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί την Ελλάδα ασφαλές μέρος για να ζει.

Εξάλλου, τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Γιασέρ Αραφάτ μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών ο νέος εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Αμπντέλ Χαμίντ.

Ο κ. Χαμίντ επέδωσε στον κ. Μολυβιάτη τα διαπιστευτήριά του και ζήτησε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, των κομμάτων και της κυβέρνησης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα της συμμετοχής της Σοφίας Σακοράφα στην ομάδα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Παλαιστινιακή Αρχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο κ. Χαμίντ είπε ότι πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία η οποία θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Όπως πρόσθεσε, το θέμα δεν συζητήθηκε στην συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή