Β. Μεϊμαράκης: Κοστολόγηση προγραμμάτων των κομμάτων από το Γρ. Προϋπολογισμού

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 16:07
UPD:16:08
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε την στήριξή του στο έργο του Γραφείου Προϋπολογισμού, του οποίου οι εκθέσεις έχουν προκαλέσεις πολλά σχόλια.

A- A A+

Πρόταση να αναληφθεί η κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, υπέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αφορμή για την παρέμβαση του Β. Μεϊμαράκη ήταν η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν, ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Κώστας Κόλλιας.

«Θεωρώ πολύ ουσιαστική και σοβαρή την άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη- ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού- άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Είναι κάποια ζητήματα τα οποία είναι εύηχα, ακούγονται ωραία αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στις σημερινές συγκυρίες και δεν το λέω αυτό με αιχμή ή με αφορμή κανένα σημαντικό γεγονός. Το λέω διότι  η Βουλή οφείλει να δώσει μια άποψη πάνω σε αυτά, με μια πιο εγγυημένη κοστολόγηση όλων, ώστε και ο πολίτης βαδίζοντας προς την κάλπη να γνωρίζει συνολικά τι γίνεται και να μπορεί να πάρει την σημαντική απόφαση», εκτίμησε.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αφορμή για την παρέμβαση του Β. Μεϊμαράκη ήταν η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Ο Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε την στήριξή του στο έργο του Γραφείου Προϋπολογισμού, του οποίου οι εκθέσεις έχουν προκαλέσεις πολλά σχόλια. «Η Βουλή θα στηρίξει όσο μπορεί το έργο σας και με την υποδομή που απαιτείται αλλά και εξασφαλίζοντας σας θεσμικά την ανεξαρτησία σας και την άποψη σας και την γνώμη σας στην οποία θα ασκούνται και κριτικές, σημείωσε και πρόσθεσε: «οι κριτικές είναι καλοδεχούμενες και θα πρέπει να απαντάτε και να συζητάτε και νομίζω ότι αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή