Αμερικανοί βουλευτές: Παράνομες οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 14:46
UPD:14:54
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αντιπροσωπεία Βουλευτών από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ομογενή Βουλευτή κ. Γκας Μπιλιράκις, επισκέφτηκε σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

A- A A+

Παράνομες χαρακτηρίσθηκαν οι ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο από αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών που επισκέφθηκε τη Βουλή.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ομογενής βουλευτής Γκας Μπιλιράκις, τόνισε ότι «η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις μας κάνει πολύ υπερήφανους, διότι οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας συνιστούν παραβίαση, παρανομία». «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην Τουρκία, ώστε να ξαναδούμε την Κύπρο ενωμένη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της FYROM ο Αμερικανός βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα «να βρεθεί λύση το δυνατόν συντομότερο προς το συμφέρον της Ελλάδας». «Τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, όπως το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θεωρούμε πως πρέπει να επιλυθούν γιατί αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα», συνέχισε.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδη η αντιπροσωπεία του αμερικανικού κογκρέσου πραγματοποίησε και κοινή συνάντηση με τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή