«Εγώ απλά έκανα ό,τι μου έλεγαν» λέει η αμερικανίδα βασανίστρια των Ιρακινών

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 17:37

A- A A+

«Εγώ απλά έκανα ό,τι μου έλεγαν» δήλωσε σε συνέντευξή της στην αμερικανική τηλεόραση, η στρατιώτης Λίντι Ίνγκλαντ, μία από τους επτά αμερικανούς στρατιώτες που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κακομεταχείριση ιρακινών κρατουμένων.

Στις φωτογραφίες των βασανιστηρίων σε βάρος ιρακινών κρατουμένων που προκάλεσαν σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, η Λίντι Ίνγκλαντ εμφανίζεται να χαμογελά και να δείχνει κοροϊδεύοντας, γυμνούς ιρακινούς κρατούμενους. Σε μια άλλη φαίνεται να κρατά από το λαιμό έναν κρατούμενο, χρησιμοποιώντας ένα λουρί.

Η 21χρονη γυναίκα, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο παιδί της, στη συνέντευξή της στο CBS επέμεινε πως ό,τι έκανε το έκανε ακολουθώντας διαταγές.

«Ανώτεροί μου, με διέταξαν να σταθώ εκεί, κρατώντας το λουρί… και μετά έβγαλαν τη φωτογραφία, αυτό είναι το μόνο που ξέρω», είπε.

Ένας από τους συναδέλφους της, ο Τζέρεμι Σίβιτς, θα δικαστεί σε στρατοδικείο στη Βαγδάτη την επόμενη Τετάρτη, ανοίγοντας τη σειρά των δικών αμερικανών στρατιωτών για τα βασανιστήρια σε βάρος ιρακινών κρατουμένων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή