Επαναληπτικές εκλογές για τους δήμους Καισαριανής και Μάνδρας

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 20:57
UPD:21:02
Konstantinos Tsakalidis/Konstantinos Tsakalidis

Τον τελευταίο λόγο για το εάν θα γίνουν ή όχι επαναληπτικές εκλογές στους δύο Δήμους θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

A- A A+

Επαναληπτικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής και Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής, όπως έκρινε με αποφάσεις του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις  δύο δικαστικές αποφάσεις, οι επαναληπτικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μεταξύ του εκλεγέντος Δημάρχου Καισαριανής Γιώργιου Κοντόσταυλου που έλαβε 26,26% και του Ηλία Σταμέλου ο οποίος ισοψήφισε με τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο και αναμετρήθηκε με τον κ Κοντόσταυλο.

Ο κ. Σταμέλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ακυρωθεί ο α΄γύρος των εκλογών. Αίτηση που έγινε δεκτή αναγνωρίζοντας ένα ψηφοδέλτιο δικό του και ακυρώνοντας δύο του κ. Καμπάκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης και να περάσει δεύτερος ο κ. Σταμέλος.   

Επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Μάνδρας

Να διεξαχθούν ξανά δημοτικές εκλογές και για τον Δήμο Μάνδρας αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν η υποψήφια δήμαρχος Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκουκη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Πανωλιάσκος, που στρεφόντουσαν κατά του επενεκλεγέντα Δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου. 

Τον τελευταίο λόγο για το εάν θα γίνουν ή όχι επαναληπτικές εκλογές στους δύο Δήμους θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή