Τρεις οπλίτες νεκροί από έκρηξη σε σωλήνα όλμου στον Βόλο

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 15:02
UPD:21:17
Eurokinissi

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός του στρατού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

A- A A+

Δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και ένας οπλίτης θητείας σκοτώθηκαν όταν διερράγη σωλήνας όλμου στη διάρκεια προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων πεζικού στο πεδίο βολής Γλαφυρών στη Μαγνησία.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού το δυστύχημα συνέβη στις 13:30, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών.

Νεκροί είναι ο Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών,  ο επίσης Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και ο Δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών.

Επίσης, σύμφωνα με το ΓΕΣ από την έκρηξη τραυματίστηκε ο 30χρονος  Κ.Β αξιωματικός του στρατού ο οποίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

AMNAWEBTV

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον Αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ήδη, για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Παράλληλα,Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών.

Μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό συμβάν, δηλώνοντας συγκλονισμένος. 

ΝΕΡΙΤ

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η ενδελεχής έρευνα που έχει διαταχθεί «θα φωτίσει αυτό που συνέβη».

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον, τους αποδίδουμε τον απόλυτο σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί, οι οικογένειές τους δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα» κατέληξε υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί

Την οδύνη του για τους αδικοχαμένους στρατιώτες εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο των δύο επαγγελματιών οπλιτών και ενός οπλίτη θητείας στο Νομό Μαγνησίας.

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρεται στο μήνυμα.

Ευ. Βενιζέλος: Χάσαμε στρατευμένα παιδιά την ώρα του καθήκοντος

Τη βαθιά του λύπη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Χάσαμε στρατευμένα παιδιά την ώρα του καθήκοντος. Το να πω ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό των οικογενειών είναι το λιγότερο. Είναι κρίμα να έχουμε τέτοιες απώλειες, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην διαχείριση των οπλικών συστημάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει έρευνα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας

Την βαθειά του οδύνη για τον θάνατο των τριών οπλιτών και τον τραυματισμό του νεαρού αξιωματικού στη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας εκφράζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ας δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο δράμα που ζουν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι οι αρμόδιοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο την έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία.

ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η άμεση διερεύνηση

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πλευρά της εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των τριών οπλιτών.

Τονίζει ακόμη πως είναι αναγκαία η άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία. 

Τη θλίψη του εξέφρασε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο, όπως τονίζει, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή