Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 07:00
A- A A+

Αραιές νεφώσεις, που στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν - κυρίως μετά το μεσημέρι - σπραδικές βροχές ή καταιγίδες, στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και αργότερα πιθανώς στη Θεσσαλία και τη Θράκη, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί, που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.

Αναλυτικά πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, που αργά το βράδυ θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία. Ανεμοι νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι μέτριοι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Ανεμοι νότιοι μέτριοι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 14 εώς 26 βαθμούς. Στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη τιμή θα είναι τέσσερις έως πέντε βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται αραιές που μετά το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή