Ομπάμα: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος επιδημίας Έμπολα στις ΗΠΑ

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 06:06
UPD:09:36
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, που εμπλέκονται στην προσπάθεια να αποτραπεί μια επιδημία του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

A- A A+

Στη θέσπιση πρόσθετων πρωτοκόλλων σχετικά με τον έλεγχο των επιβατών στις αεροπορικές πτήσεις θα προχωρήσει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίζονται οι ασθενείς του ιού Έμπολα. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  μετά τη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης, που εμπλέκονται στην προσπάθεια να αποτραπεί μια επιδημία του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «εξαιρετικά χαμηλή», ωστόσο, όπως εδεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για λάθη. «Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που έχουν ληφθεί, την ποιότητα του συστήματος υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών και τη φύση του ιού Έμπολα που δεν μεταδίδεται εύκολα, ο κίνδυνος της επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά χαμηλός» είπε ο Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τις υγειονομικές αρχές και αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

ASSOCIATED PRESS

Ο Λευκός Οίκος μέχρι στιγμής δεν εξετάζει την περίπτωση επιβολής ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις χώρες της δυτικής Αφρικής αλλά ο Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι γίνονται ορισμένα βήματα ώστε να ενισχυθούν οι άμυνες των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στον ιό Έμπολα.

Δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει να εντείνει τις πιέσεις στις μεγάλες χώρες ώστε να συμβάλουν στην βοήθεια προς τις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες αγωνίζονται να ξεπεράσουν το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην ιστορία. «Θα ασκήσω πιέσεις στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο για να κάνουν ό,τι μπορούν για να ενωθούν μαζί μας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή