Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 13:31
A- A A+

Στόχος της επίσκεψης Καραμανλή στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, είναι η επαναβεβαίωση και ενίσχυση των παραδοσιακά καλών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, η ενημέρωση της αμερικανικής ηγεσίας σε ανώτατο επίπεδο, καθώς επίσης και η προώθηση των θέσεων και των προτεραιοτήτων της Ελλάδας σε περιφερειακά και διεθνή θέματα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για την πορεία των ολυμπιακών έργων καθώς και για τα αποτελέσματα της προετοιμασίας όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Θα συζητηθούν ακόμα οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ,

ενώ θα υπάρξουν επαφές και με την ελληνική ομογένεια.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το μουσείο Μετροπόλιταν στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού πολιτισμού.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες της επίσκεψης του κ.Καραμανλή στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά την ταξιδιωτική σύσταση της Αυστραλίας για την Ελλάδα ενόψει των Αγώνων, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε πως δεν υπήρξε επίσημο διάβημα από την ελληνική πλευρά. Όπως σημείωσε όμως, υπήρξε μια διευκρίνιση στο πλαίσιο των τακτικών επαφών σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν την Αυστραλία να εντάξει την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των 150 κρατών για τα οποία έχει εκδώσει ανάλογες συστάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή