Γουέστον: Πιο δύσκολος ο στόχος εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 13:48
A- A A+

Πιο δύσκολος είναι πλέον ο στόχος της εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, παρατήρησε ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον.

Σε ομιλία του στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, με την οποία άρχισαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), ο κ. Γουέστον είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων για θέματα ασφάλειας, που οδήγησαν και στο αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση «να δώσει στο λαό της Κύπρου το αίσθημα ασφάλειας που έδωσε σε τόσους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στο παρελθόν, για να βρει τη δύναμη να προχωρήσει μπροστά».

Από την πλευρά του, στην παρέμβασή του στο συνέδριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν και παραμένει η επανένωση της Κύπρου και η απόλαυση των πλεονεκτημάτων της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση από όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι κατανοεί τη διεθνή απογοήτευση για το ότι δεν κατέστη δυνατόν να λυθεί μέχρι τώρα το Κυπριακό, παρατήρησε όμως ότι οι πρώτοι που απογοητεύτηκαν, είναι οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή