Γ. Ορφανός: Θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 17:41
UPD:18:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΜΑ

Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 30, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

A- A A+

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος μετέβη στο σημείο, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, από τη μεγάλη καραμπόλα.

Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός) και να τραυματιστούν 30 άτομα (26 Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί), όταν νταλίκα προσέκρουσε σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο λόγω έργων.

Μάλιστα, σύμφωνα με στην Αστυνομία, τρεις από τους τραυματίες είναι τραυματισμένοι σοβαρά.

«Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

R THESS

Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από την διοικήτρια του νοσοκομείου, Αναστασία Μπούρτσου.

Μιλώντας νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος έκανε λόγο για δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. και μία νταλίκα. Μάλιστα, στο Ι.Χ. εντοπίστηκε απανθρακωμένο άτομο.

ΝΕΡΙΤ

Λίγη ώρα μετά το δυστύχημα συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός της νταλίκας, ο οποίος κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για 39χρονο Ρουμάνο, που οδηγούσε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας.

Συνελήφθη επίσης ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στο σημείο, η Τροχαία ανακοίνωσε πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη. Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό. 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή