Ντάλας: Κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς με Έμπολα

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 21:31
UPD:05/10/2014 17:00
REUTERS/JIM YOUNG

Η κατάσταση του Αμερικανού Τόμας Έρικ Ντάνκαν, που ταξίδεψε από τη Λιβερία στο Ντάλας του Τέξας, προηγουμένως χαρακτηριζόταν σοβαρή.

A- A A+

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του πρώτου κρούσματος Έμπολα στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Ντάλας στο οποίο νοσηλεύεται.

Η κατάσταση του Λιβεριανού Τόμας Έρικ Ντάνκαν, που μετέβη πριν από λίγο καιρό στο Ντάλας για να επισκεφθεί συγγενείς του, προηγουμένως χαρακτηριζόταν σοβαρή.

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και 10 πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα και υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, καθώς θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εξαιτίας της έκθεσης ή επαφής τους με τον ασθενή.

Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς, οι οποίοι σήμερα Σάββατο απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους, το οποίο καθάρισαν ειδικά συνεργεία. Οι τέσσερις είχαν διαμείνει στο σπίτι του Ντάνκαν για μέρες μαζί του, πριν εκείνος εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε σπίτι που προσέφερε ένας πολίτης, αφότου ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν.

EURONEWS

Ο Ντάνκαν πιστεύεται ότι είχε μεταφέρει σε κλινική μια ασθενή στη Λιβερία, ενώ οι αρχές της αφρικανικής χώρας τον κατηγορούν ότι είπε ψέματα απαντώντας σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τον ιό πριν φύγει από τη χώρα και δηλώνουν πως σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά σε βάρος του όταν επιστρέψει εκεί. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή