Κάμερον: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε τους τζιχαντιστές

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 14:39
UPD:14:45
REUTERS/POOL
A- A A+

Το Λονδίνο θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για τον εντοπισμό των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι απο το Ισλαμικό Κράτος, διαβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μία ημέρα μετά την ανάρτηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Άλαν Χένινγκ.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Κάμερον ανέφερε ότι σύσσωμη η χώρα πενθεί μετά την εκτέλεση του 47χρονου ομήρου.

«Σε ό,τι αφορά στο τι θα κάνουμε, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε...για να επιχειρήσουμε να βρούμε αυτούς τους ομήρους, να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε...», δεσμεύθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε αυτήν την οργάνωση που είναι εντελώς αδίστακτη, αναίσθητη και βάρβαρη στη συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Άλαν Χένινγκ ήταν οδηγός ταξί στο Μάντσεστερ και περιγράφεται από τους οικείους του ως ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά.

EURONEWS
Ο 47χρονος πατέρας δυο εφήβων είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους τζιχαντιστές τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία, όπου είχε μεταβεί εθελοντικά μόνο και μόνο για να προσφέρει τη βοήθεια του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων του αιματηρού εμφυλίου πολέμου.

EURONEWS

Η μοίρα του είχε προκαλέσει σημαντική διεθνή κινητοποίηση, ιδιαίτερα από τη μουσουλμανική κοινότητα της Βρετανίας, ενώ η σύζυγός του συνέχιζε όλον αυτόν τον καιρό να ικετεύει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αφήσουν ελεύθερο τον άντρα της.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή